De BTW aangifte geldt voor veel ondernemers in het MKB

Wist u dat BTW, dezelfde benaming is voor omzetbelasting en OB.

BTW aangifte moet u doen als u BTW heeft berekend aan uw klanten.
U moet BTW aangifte per maand, per kwartaal of per jaar doen.
Het meest gebruikelijke is dat de BTW per kwartaal wordt ingediend bij de Belastingdienst.

Doet u nu per maand aangifte van de BTW, maar u wilt liever overgaan naar een kwartaal of jaaraangifte en u voldoet aan de voorwaarden die de Belastingdienst hiervoor stelt, dan kunt u dat aanvragen bij de Belastingdienst.
De BTW aangifte moet binnen één maand betaald en ingestuurd worden na het verstrijken van de aangifte periode.
Een jaaraangifte moet voor 31 maart in het volgende jaar betaald en ingediend worden.

Digitaal aanleveren

Na de eerste aangifte moet u de BTW altijd digitaal aangeven.
Voor ondernemers die weinig afdragen is er de Kleine Ondernemers Regeling (KOR). Deze kunt u per aangifte periode aanvragen of bij de laatste aangifte van het jaar. Wij houden dit voor u in de gaten.

Een naheffingsaanslag ontvangt u, indien u de aangifte niet of te laat heeft verstuurd naar de Belastingdienst. Heeft u de aangifte niet of te laat ingediend, dan volgt er een verzuimboete. Verstuur daarom op tijd uw aangifte om dit te voorkomen!!

Nadat wij de aangifte voor u digitaal hebben ingevuld, ziet u of u moet betalen of juist geld terugkrijgt van de Belastingdienst. Bij teruggave wordt het bedrag zo snel mogelijk aan u overgemaakt door de Belastingdienst.
Indien u moet betalen, dan moet u het bedrag zelf binnen één maand overmaken naar de Belastingdienst. Op de digitale aangifte die wij u toesturen nadat wij alle administratieve gegevens hebben ontvangen, staan de betalingsgegevens vermeld van de Belastingdienst.

Eenvoudig uw aangifte doen

Indien u uw administratie goed op orde heeft, dan is het versturen van de BTW aangifte vrij eenvoudig. Uit ervaring weten wij dat dit vaak niet het geval is. U bent goed in ondernemen. Het doen van een administratie is veelal een tijdrovende bezigheid.

Op zoek naar een juist advies?

Geeft u toch uw administratie liever uit handen zodat u zich kunt richten op het ondernemen, wij staan graag voor u klaar. Neem contact met ons op om van gedachten te wisselen wat voor u de beste mogelijkheden zijn op administratief gebied.